Jyväskylä-Seuran 70-vuotisjuhlan tunnelmia

Vieraat tekivät jälleen juhlan!

Jyväskylä-Seura ry on perustettu 17.5.1953. 70-vuotisjuhlavuosi on ollut täynnä monenlaisia tapahtumia Jyväskylä-kuvion kilpailusta todella suosittuihin Kylä tutuksi -keskustelutilaisuuksiin.

Juhlavuotta haluttiin juhlistaa varsinaisena perustamispäivänä yhdessä vuosikymmentä aikana toiminnassa olla aktiivisten henkilöiden ja Jyväskylä-seuran palkinnonsaajien sekä tärkeimpien yhteistyökumppaneiden kanssa. Kutsutuista edellisistä puheenjohtajista, seuran palkinnon saaneista, nykyisestä johtokunnasta ja yhteistyökumppaneista reilu kolmekymmentä oli paikalla. Kiitos jokaiselle heistä ja kiitos puhelimitse ja viestein tulleista tervehdyksistä heiltä, jotka useiden päällekkäisyyksien vuoksi eivät päässeet tilaisuuteen.

Kotoisassa juhlassamme oli lämmin henki, olihan kaikilla aito yhteys seuraamme. KolmeKuutoset sulatti sydämet Päivät seutuvilla Päijänteen ja Antti Kleemolan Nää maat -lauluilla, joissa osuttiin suoraan jyväskyläläisyyden ja keskisuomalaisuuden ytimiin.

KolmeKuutoset

Kohokohtana oli Jyväskylä-Seuran palkinnon jako Jyväskylän yliopiston tiedemuseo, Avoimen tiedon keskus :n kulttuuri- ja luonnonperintöpalveluille, jonka edustajina palkinnon vastaanottivat Jyväskylän yliopiston avoimen tiedon keskuksen johtaja Pekka Olsbo ja kulttuuri- ja luonnonperintöpalveluiden päällikkö Pirjo Vuorinen. Palkintoa on jaettu vuodesta 1987 alkaen ansiokkaasta työstä jyväskyläläisyyden tai Jyväskylän henkisen ja aineellisen perinteen hyväksi. Palkinto-merkki on seuramme merkki, joista koostuvat kaupunginjohtajan käätyjen vitjat.

Pirjo Vuorinen ja Pekka Olsbo
Jyväskylä-mitali

Kotiseudun ja sivistyksen, mutta ennen kaikkea kotiseuturakkauden merkitys kiteytyi koskettavissa puheenvuoroissa, joita pitivät professori, Suomen Kotiseutuliitto valtuuston puheenjohtaja Janne Vilkuna, kotiseutuneuvos, pitkäaikainen seuran puheenjohtaja Erkki Fredrikson, professori, seuran palkinnon saanut Lea Pulkkinen ja seuran puheenjohtajana toiminut Vesa Niinikangas sekä kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas.

Janne Vilkuna
Erkki Fredrikson
Lea Pulkkinen
Vesa Niinikangas

Lämmin kiitos.

70-vuotisjuhla järjestettiin luontevasti loistavat puitteet ja makoisat, taidokkaat tarjoilut tarjonneessa Café & Restaurant Vesilinnassa.

Kotiseutu, kotiseutuisuus, monipaikkaisuus, kotoutuminen… yhteys paikkaan, ihmisiin… tunne ja muistot, perinteet ja katse tulevaisuuteen…tässä aihekentässä riittää sisältöjä kaikille.

Helinä Mäenpää
Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja

Juhlassa otettuja kuvia voi vapaasti katsoa tämän linkin kautta.

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen