Kotiseuturetket

Tulevat

Jyväskylä-Seuran kotiseuturetki Tikkakoskelle keskiviikkona 7.9.2022

Tunnetko Tikkakosken mielenkiintoista menneisyyttä, entäpä tämän päivän elämää ja palveluja? Oletko käynyt Ilmavoimamuseolla?

Tervetuloa kaikille avoimelle retkelle tutustumaan  Tikkakosken historiaan ja nykypäivään sekä Ilmavoimamuseoon. Linja-autolla kierrellään eri puolilla Tikkakoskea ja kahvitellaan Herkkulauantaissa. Retken oppaana toimii tikkakoskelainen, Sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimitta Inkeri Pasanen.

Kokonaismatka reilut 60 km.

Aikataulu:

Lähtö 7.9. klo 16.30 Jyväskylän matkakeskus, Saapuneet-laituri

Paluu 7.9. Klo 19.45 mennessä samaan paikkaan matkakeskukseen

Retki on avoin kaikille kotiseudusta kiinnostuneille.

Hinta:

Retken hinta on 10 euroa ja se maksetaan käteisenä retken alkaessa.

Hinta sisältää linja-autokuljetuksen ja opastuksen, sisäänpääsyn ja opastuksen Ilmavoimamuseossa sekä kahvin/teen ja pullan Kahvila Herkkulauantaissa Tikkakoskella.

Matkan oppaana toimii tikkakoskelainen, Sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen. Tapaamme myös Tikkakosken historiaa hyvin tuntevan Pertti Juutilaisen. Ilmavoimamuseolla oppaana on museon johtaja Kai Mecklin.

Ilmoittautuminen:

sitovat ilmoittautumiset viimeistään ma 5.9. klo 13 sähköpostilla puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi. Linja-auton lähtöpaikalle voi lähtötilanteessa tulla tarkistamaan, onko tilaa.

Aikataulusta: lähtö matkakeskuksesta klo 16.30, Ilmavoimamuseolla www.ilmavoimamuseo.fi noin klo 16.55-18. Kiertelyä linja-autolla asuinalueilla ja eri puolilla Tikkakoskea 18.00-18.30. Kahvit Herkkulauantaissa noin klo 18.30-19 www.herkkulauantai.fi ja ja paluu eri reittiä kuin mennessä Jyväskylän matkakeskukseen klo 19.45 mennessä.

Matkan järjestäjä:

Jyväskylä-Seura ry

Kukin osallistuja vastaa omista vakuutuksistaan.

Lisätietoja:

Helinä Mäenpää
Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja
puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi

Seuraa meitä myös Facebookissa

Menneet

Kotiseuturetki  Vaajakoskelle tiistaina 14.9.2021 klo 17

Jyväskylä-Seura kutsuu kuulemaan Vaajakosken historiasta ja nauttimaan kauniista maisemista. Kotiseuturetki on ennakkoon ilmoittautuneille maksuton (omakustanteinen kahvihetki).

Bussi kotiseuturetkelle lähtee Jyväskylän kaupunginteatterin edestä 14.9.2021 klo 17.00 ja palaa samaan paikkaan klo 19.15.  Retkelle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 25 henkilöä (koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden). Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 13.9. klo 14 sähköpostilla osoitteeseen sihteeri@jyvaskylaseura.fi.

Vastausilmoitus retkelle osallistumisesta tulee sähköpostiin maanantain 13.9. aikana.

Retkellä esitellään myös Jyväskylä-Seuran toimintaa, mutta retkelle osallistuminen ei edellytä seuran jäsenyyttä.

Vaajakoskesta kirjan kirjoittaneen Antti Kolun johdolla tutustutaan Vaajakosken teollisuusyhdyskunnan vaiheisiin. Katsellaan vanhoja tehtaita, jotka on otettu uudenlaiseen käyttöön. Tehdään kävelykierros Naissaaressa, joka oli 1800-luvun lopulla Vaajakosken (Haapakoski vuoteen 1920) keskusta-aluetta. Kotiseuturetkeen kuuluu omakustanteinen kahvihetki Kahvila Koskenhengessä.

Tervetuloa tutustumaan kotiseutuun!