23.-26.3.2023 Jyväskylän kaupunginjohtajan käädyt esillä Keski-Suomen museolla

Jyväskylä-Seura ry luovutti 32 jyväskyläläisen yhteisön tuella Jyväskylän kaupungille sen 150-vuotissyntymäpäivänä 22.3.1987 kaupunginjohtajan kaulakäädyt.
Käätyjen suunnittelijat ovat silloinen Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Erkki Fredrikson, käädyt piirtänyt graafinen suunnittelija Jussi Jäppinen ja kultaseppä Heikki Lampinen. Käädyt valmisti jyväskyläläinen kultaseppä Heikki Lampinen Kello- ja kultasepät Vehmas Oy:stä.

Käätyjä käytetään arvokkaissa tilaisuuksissa muutaman kerran vuodessa. Nyt käädyt tuodaan nähtäville Keski-Suomen museoon Jyväskylän kaupungin syntymäpäiväviikolla torstaista 23.3. sunnuntaihin 26.3.2023. Käätyjen lisäksi nähtävillä on niiden tarinasta ja käytöstä tehty video.
Käädyt ja video ovat esillä Keski-Suomen museon aulassa, jonne on vapaa pääsy. Näyttelyihin on vapaa pääsy myös perjantaina 24.3.

Käädyt ovat esillä pääkirjastolla tiistaina 21.3.2023 klo 18-19, jolloin käätyjen tarina kerrotaan Jyväskylän kaupunginkirjaston Kulttuurilavalla.  Vapaa pääsy.

Järjestäjä: Jyväskylä-Seura yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen museon kanssa.

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen