Jyväskylä-Seuran Kotiseutulauantai 7.10. 2023 klo 11-15

JYVÄSKYLÄ-SEURAN KOTISEUTULAUANTAI  7.10.2023

Jyväskylän kaupungin pääkirjastolla klo 11-15.

Vapaa pääsy!

Mikä on sinun kotiseutusi? Asuinalue, kylä? Synnyinseutu? Muu tärkeä paikka? Mielenmaisema tai murre? Kuuluminen johonkin ryhmään?

Sydän voi sykkiä monelle paikalle ja asialle.

Kotiseututunnetta voi synnyttää ja ylläpitää yhdessä tekeminen, muistojen tallentaminen, valokuva, kirja tai musiikki.

Kotiseutuun voi myös tutustua syvemmin vaikkapa opastetuilla kierroksilla tai osallistumalla asukasyhdistysten ja kyläyhdistysten toimintaan.

Tervetuloa tapaamaan asukas- ja kyläyhdistyksiä, tutustumaan kaupungin osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin, kuulemaan oman arjen tallentamisesta, kuuntelemaan maahanmuuttajien kotiseutuajatuksia, juttelemaan alueen matkailuoppaiden kanssa ja kuulemaan, miten rap ja kotiseuturakkaus liittyvät toisiinsa. Kirjasto on koonnut tutustuttavaksi Jyväskylään liittyvää kotiseutukirjallisuutta.

ESITTELYPISTEET la 7.10. klo 11-15 Minnansalissa:

klo 11.00 alkaen Jyväskylä-Seura toivottaa tervetulleeksi, nähtävillä Viiden veistoksen video ja Kaupunginjohtajan käätyjen video sekä lisää kotiseutuasiaa Jyväskylä-Seuran esittelypisteellä.

Toiminnan ja tapahtumien esittelyä ja kotiseutukirjallisuutta:

Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry, Ylä-Muuratjärvi-seura, Vaajakosken Kohinat, Palokka-Seura, Kypärämäki-Köhniön asukasyhdistys, Säynätsalo-seura, Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ja Keski-Suomen kylät, Jyväskylä-Seura, Jyväskylän kaupungin osallisuuspalvelut ja Jyväskylän matkailuoppaat.

KULTTUURILAVAN OHJELMA la 7.10. klo 11-15:

klo 11.45 Naiskuoro Harput, iloista elämän tunnelmointia muutaman laulun verran  

klo 12.00 – 12.45 Arjen tallentaminen, Miten tallennan omaa, perheeni ja lähipiirin tai sukuni elämää. Kirjallisuusterapian opettaja, FT, kirjallisuusterapiaohjaaja Karoliina Maanmieli kertoo tallentamisen keinoista. Oman sukuhistorian ja lähipiirin valokuvakirjoista alustaa “sukuhistoristi” Virpi Kaartinen.  Muistelusalkkuja esittelee kulttuuriluotsi Matleena Kantola. Pääkirjaston digihuoneen palveluista kertoo informaatikko Aapo Ruuttunen.

klo 13.15 – 13.45 Monikulttuurisuus ja kotiseutu. Mitä kotiseutu merkitsee muualta Suomeen muuttaneille, keskustelemassa Gloria Lapitan ja muita Jyväskylään toisesta maasta muuttaneita.

klo 14.00-14.25 Osallisuus yhteisöissä ja vaikuttamisen prosesseissa. Jyväskylän kaupungin osallisuuspalveluista kertoo osallisuuskoordinaattori Matleena Kantola. Pitkin poikin Jyväskylää -asuinalueiden ja kylien esittelysarjaa esittelee koordinaattori Malanja Mieskonen

klo 14.30-15.00 Rap ja kotiseuturakkaus. Jyväskylä tunnetaan rap-musiikin kaupunkina. Rap-musiikista ja sen yhteydestä kotiseuturakkauteen kertoo muusikko, kulttuuriaktiivi ja yrittäjä Ossi Valpio.  

Kotiseutulauantai-tapahtuma on osa Jyväskylä-Seuran 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lämpimästi tervetuloa! 

Järjestäjä Jyväskylä-Seura ry, tapahtumaa on tukenut Jyväskylän kaupunki.

Jyväskylä-Seura

Jyväskylän kaupunki  – City of Jyväskylä

Lisätietoja:

Helinä Mäenpää
Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja
puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi
050 5487422

Ranta

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen