Valtakunnallinen kotiseututyön ansiomitali myönnettiin Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Helinä Mäenpäälle

Suomen Kotiseutuliitto on luovuttanut korkeimman tunnustuksen osoituksensa, kotiseututyön ansiomitalin, yhdeksälle eri puolilla Suomea ansioituneelle kotiseutuihmiselle. Mitalin saivat Asko Hankilanoja Pieksämäeltä, Raija Ikonen Leppävirralta, Helinä Mäenpää Jyväskylästä, Sampo Purontaus Kokkolasta, Tuula Salo Helsingistä, Riitta Vanhatalo Kirkkonummelta, Sakari Viinikainen Kouvolasta, Ari Vilén Aurasta ja Raino Ojansivu Pyhtäältä.

Suomen Kotiseutuliiton hallitus myöntää Kotiseututyön ansiomitaleja vuosittain korkeintaan kymmenen. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Mitalit jaettiin Valtakunnallisten kotiseutupäivien juhlagaalassa lauantaina 9. syyskuuta. Gaala järjestettiin Kotkan konserttitalossa, joka toimi aikanaan työväentalona. Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaan entisen seurantalon ovat suunnitelleet Eliel Saarinen ja Herman Gesellius.

Suomen Kotiseutuliiton myöntämisperusteet Helinän ansiomerkille

Helinä Mäenpää on tehnyt elämäntyönsä Jyväskylän kaupungin palveluksessa, josta 33 viimeisintä vuotta kaupungin tiedottajana, -viestintäpäällikkönä ja -johtajana. Hän on vaikuttanut merkittävästi Jyväskylän kaupungin omaleimaisuuden, paikallisuuden ja paikallisten kotiseututunteen vahvistamiseen. Mäenpää on toiminut aktiivisesti paikallisen kulttuurielämän luottamustehtävissä sekä nuorisoseuratoiminnassa kansantanssin parissa. Valtakunnallisissa luottamustoimissa hän on ollut viestintäalan järjestössä sekä parhaillaan Kotiseutuliiton kaupunkijaostossa. Jyväskylä-Seuran puheenjohtajana Mäenpää on edistänyt merkittävästi seuran toiminnan kehittymistä ja näkyvyyttä paikkakunnalla.

Ansiomitalia puheenjohtajalleen haki Jyväskylä-Seuran johtokunta hänen erittäin aktiivisen ja vaikuttavan kotiseututyön ansioistaan. Mäenpään ansiot paikallisessa ja alueellisessa kotiseutu- ja nuorisoseuratoiminnassa on katsottu myös valtakunnallisesti erittäin merkittäviksi.

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen