Avoin keskustelutilaisuus 17.11.: Keltaisen kirjaston uusi elämä

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto vahvistaa hyvinvointia ja rakennettua kulttuuriympäristöä

Jyväskylän yliopiston remontoitu kirjasto "Lähde"

Kaikille avoin keskustelutilaisuus torstaina 17.11.2022 kello 18-19.30 Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde -rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa Tietoniekka-salissa.


Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon sai tänä vuonna Jyväskylän yliopiston kirjaston peruskorjaus. Arkkitehti Ari Sipisen suunnitteleman korjauksen myötä 1970-luvun kirjasto on saanut uuden elämän, vanhaa kunnioittaen.

Avoimessa keskustelutilaisuudessa muutoksesta kertoo voittajakohteen peruskorjauksesta vastannut arkkitehti Ari Sipinen. Lisäksi paikalla on Lähteen toinen suunnittelija arkkitehti Merja Kiviranta BST-arkkitehdit Oystä.

Tilaisuudessa esitellään myös vuonna 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saanutta jyväskyläläiskohdetta, Puukuokkaa. Kohteesta kertovat professori ja arkkitehti Anssi Lassila sekä Puukuokan rakentaneen Lakea Oy:n edustajat.

Tilaisuuden avaa toimitusjohtaja Sanna Sianoja Suomen yliopistokiinteistöt Oy:stä. Keskustelua johtaa Jyväskylän kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja, tekniikan tohtori Leena Rossi.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon tarkoitus on lisätä luovan ja korkealuokkaisen arkkitehtuurin arvostusta sekä nostaa esille arkkitehtuurin kulttuurista arvoa ja hyvinvointia lisäävää merkitystä. Palkinnon myöntää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Tämän vuoden palkinnon valitsijana toimi elokuvantekijä Klaus Härö, joka kuvaa kirjastorakennusta näin: ”Palkinnon voittaja, Jyväskylän yliopiston kirjasto, saa hymyn huulille. Sisään astuessa vastaan tulee valo ja väri. Kohde ei tarjoa kuitenkaan pelkkää silmänruokaa ja hetken hohdetta. Teho menee ensivaikutelmaa syvemmälle. Voittajaksi valitsemassani työssä korostuvat kunnioitus ja kohtaamisen merkitys.”

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylä-Seura. Tilaisuus on osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toimintaa ja sinne on vapaa pääsy.

Opastettu kierros Lähde-rakennuksessa ennen keskustelutilaisuutta kello 17-17.45. Lähtö ensimmäisen kerroksen kahvion edestä. Ilmoittautumiset tästä linkistä. Mukaan kierrokselle mahtuu 20 henkeä.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Pirjo Vuorinen, puh. 040 550 6099, pirjo.vuorinen@jyu.fi

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen