Lapsi ja nuori – Ehdota Jyväskylälle omaa kuviota tai neulemallia

Hei, sinä alle 29-vuotias jyväskyläläinen lapsi ja nuori!

Mikä kuvio tai malli ilmentäisi mielestäsi Jyväskylää?

Jyväskylä-Seura kutsuu sinut ideoimaan kuvion, joka sopisi niin neulottuna villasukkiin, muihin neuleisiin, painettuna vaikka käsipyyhkeeseen, verhoihin tai pihan koristebetonilaattaan tai tatuointina iholle. Toivomme myös lyhyttä sanallista kuvausta, mitä kuviosi ilmentää ja miksi juuri se sopisi Jyväskylä-kuvioksi. Voit tehdä kuvioehdotuksen vapaana piirroksena, tietokoneella suunniteltuna, askarreltuna tai käsityönä esim. neuloen.   

Parhaaksi arvioitu ehdotus palkitaan 800 euron tunnustuspalkinnolla, joka koostuu ensisijaisesti lahjakorteista. Järjestäjällä on mahdollisuus jakaa myös muita tunnustuspalkintoja. 

Pääasiassa käsityöalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdotuksista parhaan. Parhaaksi valittu kuvioehdotus muovautuu ammattilaisen käsissä toteuttamiskelpoiseksi kuvioksi ja neulemalliksi. Kuvion omistusoikeus siirtyy Jyväskylä-Seuralle. Valittu kuvio on julkistamisen jälkeen vuoden 2023 alusta alkaen vapaasti ja maksutta kaikkien käytettävissä.

Lähetä kuvioehdotuksesi viimeistään 27.11.2022 sähköpostilla osoitteeseen puheenjohtaja@jyvaskylaseura. Jätä sähköpostiin viesti ajoissa tai soita, jos haluat toimittaa ehdotuksesi muulla tavalla. Silloinkin sen on oltava järjestäjällä viimeistään 27.11.2022.  Lisätietoja löytyy jatkossa Jyväskylä-Seuran sivulta www.jyvaskylaseura.fi

Vuonna 2023 Jyväskylä-Seura ry täyttää 70 vuotta. Jyväskylä-kuvio on yksi juhlavuoden sisällöistä, mutta sen toteutus alkaa nyt. Jyväskylä-Seura on kaupunkiympäristöä, -kulttuuria ja -historiaa vaaliva ja edistävä koko Jyväskylän nykyaikainen kotiseutuyhdistys. 

Jyväskylä-Seuran yhteistyökumppaneina Jyväskylä-kuvion toteutuksessa ovat Jyväskylän kaupunki (viestintä ja markkinointi, kuvataidekoulu ja kulttuurin yhdysopettajat), Suomen käsityön museo, Taito Keski-Suomi, Lankakauppa Titityy ja neulesuunnittelija Anna Johanna/Anna Johanna Designs. Jyväskylä-Seuran lisäksi kaikki kumppanit jakavat tietoa Jyväskylä-kuvion ideoinnista ja jatkokäytöstä.

Monella kaupungilla ja kunnalla on omia kuvioita ja neulemalleja, mutta sellainen puuttuu Jyväskylästä. Nyt teemme sellaisen! Tervetuloa mukaan ideointiin kodeissa, mummoloissa, kaveriporukoissa, harrastuksissa, koulun tunneilla, opiskelijakahviloissa…

Juhlavuoden aikana jatkamme kuvion ja mallin variointia erilaisiin käyttötarkoituksiin ja toivomme myös näkevämme, miten niitä toteutetaan ja käytetään. Kuvio elää toivottavasti vahvasti koko juhlavuoden ja sen jälkeenkin.

Lisätietoja:

Helinä Mäenpää, Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja
+ 358 50 5487422
puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen