Kylä tutuksi -luento: Puodinpidosta tukku- ja rinkelikauppaan: R.Ruth Oy perheyrityksenä ja työyhteisönä

Tiistaina 23.11.2021 klo 18-19.30. Jyväskylän yliopiston Seminarium, vanha juhlasali, S212. Vapaa pääsy.

Luennoitsija: Dosentti, yliopistotutkija Jari Eilola

R.Ruth Oy on Jyväskylän vanhin, perustajasuvun edelleen johtama perheyritys Jyväskylässä. Yrityksen perustajan Robert Ruthin elinaikana päätoimialoina olivat leipomotoiminta ja tukkukauppa, jotka keskitettiin Yliopistonkadun ja Kilpisenkadun risteykseen.”Ruthinkulmalle” muodostui tiivis yhteisö, sillä Ruthin perhe ja osa työntekijöistä asui samalla alueella.Luennolla käsitellään vanhojen valokuvien, kirjeenvaihdon ja muistitiedon pohjalta, miten tämä yhteisö rakentui, miten suhteet perheen ja työntekijöiden välillä muodistuivat ja millaista oli sen arki haasteineen yrityksen perustamisesta toisen maailmansodan alkuun saakka.

Luennon järjestää Jyväskylä-Seura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Live-tilaisuudessa noudatetaan vallitsevia koronaohjeistuksia ja terveysturvallisuutta. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Jyväskylä-Seuran YouTube-kanavalla.

Lämpimästi tervetuloa luennolle!

Lisätietoja: 
Helinä Mäenpää, Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja
puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi
P. 0505487422

Dosentti, yliopistotutkija Jari Eilola
jari.eilola@jyu.fi

KUVA: Aini ja Robert Ruthin perheen kuva, joka on otettu 1920-luvun alussa Yliopistonkatu 26:ssa. Tuo rakennus on edelleen olemassa. Talon alakerrassa oli leipomo ja perhe asui yläkerrassa. Kilpisenkadun varren rakennuksissa oli tukkukauppa. (Ruthin suvun kotialbumi).

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen