Jyväskylä-seuran kyselyyn tuli runsaasti monipuolisia vastauksia

Keväällä 2021 toteutettu avoin kysely www-sivulla ja facebook-sivustolla tuotti runsaasti ideoita ja sisältöehdotuksia seuran toimintaan. Hyviä ideoita riittää tulevillekin vuosille. Lämmin kiitos kaikista ajatuksista ja ehdotuksista.

Tutuin Jyväskylä-Seuran toimintamuoto on Kylä tutuksi -luennot. Niitä toivottiin jatkossakin ja uusia aiheita tuli runsaasti, kuten Jyväskylän teollinen perinne, Jyväskylä pullantekijät ja Puhutaanko Jyväskylässä Suomen puhtainta kieltä.

Kotiseuturetkiä toivottiin mm. Korpilahdelle ja keskustasta etäisempiin kaupunginosiin. Kaupunkikävelyissä kiinnostaisi erityisesti yliopiston alue. Asuinaluekierroksia toivottiin myös uusille asuinalueille, vaikka moni vastaaja oli maininnut Viitaniemen.

Vastaajia kiinnosti myös toiminta, jonka avulla voisi lisätä ihmisten viihtyvyyttä ja jonka avulla voisi vaalia ja edistää kotiseudun kulttuuria.

Elinympäristön laadun parantamisessa nostettiin esille muun muassa luonto, ympäristö, vastuullisuus ja liikuntapaikat.

Viihtyvyyden lisääminen kirvoitti ajatuksia puistoista ja viheralueista sekä eri ikäryhmien huomioimisesta kaupunkisuunnittelussa.

Kulttuurin vaaliminen ja edistäminen voisi toteutua vaikkapa arkkitehtuuristen kohteiden esittelyllä, kiinnostavia olisivat myös merkkihenkilöt, koulujen historiat, kuvataiteilijat ja julkiset taideteokset.

Kulttuurista moninaisuutta ja tasavertaisuutta voisi vahvistaa muun muassa esittelemällä kaupungin monikulttuurisuutta ja kansainvälisyyttä sekä erilaisia “alakulttuureja”.

Verkkoon voisi koota myös Jyväskylä-aiheisia videoita ja asuinalue-esittelyjä.

Kyselyyn vastaajille Jyväskylä merkitsee monenlaisia asioita. Useasti mainittiin koti ja rakkaus kotikaupunkiin. Myös järvet ja luonto liitetään Jyväskylään, samoin sivistys, kulttuuri ja liikunta. Mielipaikoiksi nousivat erityisesti Viitaniemi, Jyväsjärven rantaraitti ja Harju.

Erinomaisen monipuolisten vastausten joukosta seura pyrkii toteuttamaan ainakin yhden tai kaksi ideaa jokaiselta osa-alueelta tehdessään toimintasuunnitelmaa kesästä 2021 kesään 2022.

Seuramme toimintaa ei kyselyn perusteella tunnettu kovin hyvin, mutta kuitenkin jonkin verran. Lisäämme tiedotusta ja sehän onnistuu parhaiten kiinnostavan sisällön kautta. Kiitos avustanne sen luomisessa!

Jyväskylä-Seuran uunituoreet kangaskassit on arvottu kymmenelle voittajalle ja heille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti 31.5. alkavalla viikolla.

Kaunista ja mukavaa kesää! Seuratkaa www-sivuamme ja Facebook-päivityksiämme.

Linkki kyselyn kaikkiin vastauksiin löytyy TÄSTÄ

Helinä Mäenpää
Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen