16.3. Kylä tutuksi -luento: Puoli vuosisataa Niinikulman Mäki-Matissa

Kirjailija Vesa Niinikangas kertoo sanoin ja kuvin, miten nykyaika modernina elämäntapana muotoutui hänen isoäitinsä kauppias Ida Niinikankaan perheessä Mäki-Matissa 1900-alusta vuosisadan puoliväliin. 1920-luvulla hevonen vaihtui autoon, puhelin helpotti yhteydenpitoa, radio kertoi uutisia maailmalta, levysoitin toi musiikin kotiin ja kahvilaan. Tarinassa esiintyy myös Niinikankaan työntekijöitä sekä muita Mäkimatin asukkaita. Niinikankaan sekatavarakauppa oli monen mäkimattilaisen perheen vakituinen ostospaikka. Kahvila munkkeineen, pianoineen ja levysoittimineen veti puoleensa mäkimattilaisten lisäksi opettajaseminaarin opiskelijoita ja lukiolaisia.

Kuva: Idan päivän kahvihetki Niinikulman pihassa noin 1928. Kuva: Vesa Niinikankaan sukualbumi, kuvaaja Viivi Rutanen.

Aika: tiistaina 16.3.2021 klo 17-18.30
Paikka: Katsottavissa Jyväskylän Kansalaisopiston YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UCqQEXUYPgH_nK4QUkdPUs-A

Tallenne luennosta katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen.

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen