Ajankohtaisia asioita Jyväskylä-Seurasta

Terveisiä Jyväskylä-Seurasta!

Kesää kohti mennään, vaikka tänä keväänä vähän hitaammalla tahdilla.

Seuramme tämän kevätkauden ohjelmaan ovat kuuluneet muun muassa onnistuneet ja yleisöä hyvin tavoittaneet Taiteiden Jyväskylä – ja Kuorojen Jyväskylä –yleisötilaisuudet.

Kevätkokouksen yhteydessä kuulimme alustuksen vanhoista kotien viherkasveista ja Jyväskylän yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta.  

Jyväskylä-Seuran kotiseuturetki Korpilahden Pohjoisille Kylille 16.5.2024

Viime syksyn vastaava kotiseuturetki sai innostuneen vastaanoton, eivätkä kaikki mahtuneet mukaan. Nyt retki uusitaan torstaina 16.5.2024.

Tervetuloa kotiseuturetkelle keskelle Jyväskylää, silti monelle melko tuntemattomiin maisemiin. Oppaanamme toimivat kyläasiantuntijat Reena Laukkanen-Abbey jPaula Määttä. He ovat pitkään olleet aktiivisesti mukana mm. Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistyksessä. Reena on myös Keski-Suomen kylät ry:n kyläasiamies.

Ensiksi tutustumme Vanha Laukkalan tilaan, jossa on mm. kotiseutumuseo ja pitkä historia pihapiireineen. Seuraava kohde on Ylä-Muuratjärven kylätalo, jossa on vilkasta toimintaa ympäri vuoden. Kylätalolla juomme Suomen Kotiseutuliiton 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kotiseutukahvit. Ohjelmassa on kylätoiminnan esittelyä sekä pieni näytelmä. Paikalla on myös savi-ikonitaiteilija Raija Luukkonen, joka esittelee töitään, myös ostomahdollisuus. Viimeinen kohde on Sarvenperän koulu ja Sarvenperän Grillikka. Tutustumme kylätoimintaan ja kylähistoriaa meille esitellään taiteellisin keinoin. Sarvenperällä on myös pienimuotoinen keramiikkatöiden näyttely ja ostomahdollisuus. Erikseen on grillimakkaran ostomahdollisuus. Kuulemme myös kyläkoululle muuttaneen perheen kokemuksia. Viime syksyn retkellä ollut tutustuminen Kuohun kylätaloon jätetään aikataulusyistä pois.

Lähtö retkelle Jyväskylän Matkakeskuksesta klo 16.45 tilausajolaiturista (Hannikaisenkadun puoleinen laituri matkakeskuksen linja-autopuolella), paluu samaan paikkaan noin klo 20.45.

Retken hinta sisältää linja-autokuljetukset, opastukset ja kohteiden esittelyn ohjelmineen sekä kahvitarjoilun. Hinta on Jyväskylä-Seuran jäsenille 15 euroa ja ei-jäsenille 20 euroa. Varaa käteistä mahdollisia savityöostoksia varten. Grillimakkaran hinta Sarvenperällä on 2 euroa/kpl (liha -ja vegaanivaihtoehdot), maksetaan paikan päällä käteisellä. Makkarannälkäisten määrä lasketaan alkumatkasta.

Ilmoittautuminen (nimi ja sähköposti/puhelinnumero) 14.5. klo 17 mennessä seuran sihteerille sihteeri@jyvaskylaseura.fi. Ilmoittautuminen vahvistuu vasta, kun osallistumismaksu on maksettu yhdistyksen tilille Nordea FI78 1045 3000 1250 04. Viitenumero on 20242. Osallistumisvahvistus ohjelma-aikatauluneen lähetetään osallistujille maksamisen jälkeen sähköpostitse vielä muutama päivä ennen retkeä. Retkelle mahtuu mukaan 46 ensimmäistä ilmoittautunutta. Vapaita paikkoja voi kysyä sihteeriltä (sihteeri@jyvaskylaseura.fi) vielä 13.-14.5.

Tervetuloa kauniisiin maisemiin ja tutustumaan aktiiviseen kyläelämään.

Kesällä veistoskierrokselle 

Kesällä voi tutustua Viiden veistoksen videon avulla keskustan ulkoilmaveistoksiin joko kävellen katselemassa veistokset tai kotisohvalla videon avulla. Video löytyy seuran kotisivulta täältä

Syyskauden aloitamme kotiseuturetkellä Halssilaan 4.9.

Halssilan kotiseuturetken ajankohta on keskiviikko 4.9.2024 klo 17.30-19.00. Oppaanamme on koulutettu opas Jyväskylän matkailuoppaat ry:stä. Retkellä tutustumme sekä menneeseen että nykyiseen Halssilaan.

Tarkempi ohjelma, hinta ja ilmoittautumisohjeet kerrotaan elokuussa jäsenkirjeessä, seuran kotisivulla ja seuran facebookissa.

Jyväskylä-Seura osallistuu myös Suomen Kotiseutuliiton valtakunnallisille kotiseutupäiville elo-syyskuun vaihteessa Vantaalla. Suomen Kotiseutuliitto täyttää 75 vuotta ja seuramme onnittelee liittoa sen 75-vuotishistoriikissa.

Syyskaudelle on valmisteilla yleisötilaisuudet jyväskyläläisistä vaatetusliikkeistä ja paikallisesta vaatetusteollisuudesta ennen ja nyt sekä ensimmäinen osa Jyväsjärven ympäristön historiasta ja nykypäivästä eli kaakkoisosa Rauhalahti, Viherlandia ja Äijälä. Jyväskylä-Seura on jälleen mukana myös Jyväskylän kirjamessuilla Paviljongissa 23.-24.11.2024 sekä omalla osastolla että järjestämällä molempina päivinä lavalle ohjelmaa.

Hyvää kesää!

Kiitos, että olette olleet mukana tapahtumissamme tänäkin kevätkautena. Ilolla otamme vastaan myös jokaisen jäsenmaksun ja uuden jäsenen.

Samoin voitte kertoa toiveitanne ohjelmasta ja aiheista.

Toivotan seuramme puolesta kaikille valoisaa ja hyvää kesää.

Tervetuloa syksyn tapahtumiin!

Lisätietoa kotisivultamme www.jyvaskylaseura.fi ja Facebookissa Jyväskylä-Seura.

Terveisin

Helinä Mäenpää

Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja

puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi

Puh. 0505487422

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen