Kotiseuturetki Korpilahden Pohjoisille Kylille uusitaan 16.5.2024 – Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 12.5.

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 12.5.

Viime syksyn vastaava kotiseuturetki sai innostuneen vastaanoton, eivätkä kaikki mahtuneet mukaan. Nyt retki uusitaan torstaina 16.5.2024. Tervetuloa kotiseuturetkelle keskelle Jyväskylää, silti monelle melko tuntemattomiin maisemiin.

Oppaanamme toimivat kyläasiantuntijat Reena Laukkanen-Abbey ja Paula Määttä. He ovat pitkään olleet aktiivisesti mukana mm. Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistyksessä. Reena on myös Keski-Suomen kylät ry:n kyläasiamies.

Ensiksi tutustumme Vanha Laukkalan tilaan, jossa on mm. kotiseutumuseo ja pitkä historia pihapiireineen. Seuraava kohde on Ylä-Muuratjärven kylätalo, jossa on vilkasta toimintaa ympäri vuoden. Kylätalolla juomme Suomen Kotiseutuliiton 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kotiseutukahvit. Ohjelmassa on kylätoiminnan esittelyä sekä pieni näytelmä. Paikalla on myös savi-ikonitaiteilija Raija Luukkonen, joka esittelee töitään, myös ostomahdollisuus.

Viimeinen kohde on Sarvenperän koulu ja Sarvenperän Grillikka. Tutustumme kylätoimintaan ja kylähistoriaa meille esitellään taiteellisin keinoin. Sarvenperällä on myös pienimuotoinen keramiikkatöiden näyttely ja ostomahdollisuus. Erikseen on grillimakkaran ostomahdollisuus. Kuulemme myös kyläkoululle muuttaneen perheen kokemuksia.

Lähtö retkelle Jyväskylän Matkakeskuksesta klo 16.45 tilausajolaiturista (Hannikaisenkadun puoleinen laituri matkakeskuksen linja-autopuolella), paluu samaan paikkaan noin klo 20.45.

Retken hinta sisältää linja-autokuljetukset, opastukset ja kohteiden esittelyn ohjelmineen sekä kahvitarjoilun. Hinta on Jyväskylä-Seuran jäsenille 15 euroa ja ei-jäsenille 20 euroa. Varaa käteistä mahdollisia savityöostoksia varten. Grillimakkaran hinta Sarvenperällä on 2 euroa/kpl (liha -ja vegaanivaihtoehdot), maksetaan paikan päällä käteisellä. Makkarannälkäisten määrä lasketaan alkumatkasta.

Ilmoittaudu viimeistään 12.5. tai kysy vapaita paikkoja 13.-14.5. Alla ohjeet 👍🤗.

Ennakkoilmoittautuminen (nimi ja sähköposti/puhelinnumero) seuran sihteerille sihteeri@jyvaskylaseura.fi. Ilmoittautuminen vahvistuu vasta, kun osallistumismaksu on maksettu yhdistyksen tilille Nordea FI78 1045 3000 1250 04. Viitenumero on 20242.

Osallistumisvahvistus ohjelma-aikatauluIneen lähetetään osallistujille maksamisen jälkeen sähköpostitse vielä muutama päivä ennen retkeä. Retkelle mahtuu mukaan 46 ensimmäistä ilmoittautunutta. Vapaita paikkoja voi kysyä sihteeriltä (sihteeri@jyvaskylaseura.fi) vielä 13.-14.5. Retki ei ole täysin esteetön.

Tervetuloa kauniisiin maisemiin ja tutustumaan aktiiviseen kyläelämään.

Lisätietoja:

Helinä Mäenpää

Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja

puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi

Syksyn 2023 retkellä, kuva Tuula Poutanen

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen